Flyttstädning i Stockholm

När man skall flytta ur sin bostad skall man se till att den är välstädad när man lämnar den. En bra tumregel är att lämna den i ett sådant skick som man själv hade velat att den var i om man flyttar in. Att flyttstäda är ett omständligt projekt, men tack och lov kan man få hjälp med flyttstädning i Stockholm.

Gör upp en checklista

När man flyttstädar är det bra att göra upp en checklista för sig själv. Den kan man använda för att kontrollera att allt blivit ordentligt städat. Det är ofta många små områden som man glömmer bort, exempelvis fläktar och ugnsluckor. Bor du i en hyresrätt kan du fråga hyresvärden om vad som krävs vid utflyttning. Det är ofta smidigare än att senare råka ut för tråkiga fakturor för att de varit tvungna att anlita ett städbolag. Säljer du din bostadsrätt framkommer det tydligt i köpebrevet hur lägenheten skall överlämnas. Det är alltid att rekommendera att vara lite för noggrann istället för att slarva.

Tips inför flyttstädningen

Flyttstädning tar en del tid, men har man ett system och en klar bild framför sig går det snabbare. Börja med att tömma hela lägenheten och även biytor som balkong, förråd och garage. Börja uppifrån och jobba nedåt. Alla målade ytor bör torkas av och rengöras, detta inkluderar tak- och golvlister, karmar, dörrar garderober och skåp. Fönster skall putsas och alla dekaler och klistermärken ska tas bort, se även till att klistret från dessa är borta. Glöm inte heller bort att städa bakom elementen och torka av alla eluttag, dörrhandtag och ventilationsdon. Sist av allt städas golvet i rummet och sedan stänger man dörren för att undvika att smutsa ner där inne på nytt. I kök brukar det kontrolleras att det är städat på golvet och även på väggen bakom spisen. Rengör hela ugnen, koppla ur kyl och frys och frosta av dem. Glöm inte bort att lämna dörrarna till kyl och frys på glänt, och se till att alla köksskåp är tömda och urtorkade. Finns det ett badkar i badrummet ska det städas på väggen bakom och på golvet under. Golvbrunnen skall rengöras från hår och smuts. Har man inte tid att städa allt själv finns det många företag att anlita som utför Flyttstädning i Stockholm.

Tips för din flyttstädning i Stockholm

Noggrannhet lönar sig

En flyttstädning är väldigt omfattande och tidskrävande, men det är väl värt att vara noggrann. Skulle man ha missat eller slarvat kan man i värsta fall få stå för kostnaderna för en städfirma. Har man valt att själv anlita en städfirma från första början kan man vara säker. De erbjuder ofta en garanti på sitt jobb. Har man inte tid att städa allt så noga det behöver göras själv är det alltid värt att anlita en städfirma.